WHAT

WHO

HOW MUCH

HOW

PROGRAM
FINANCING
ABSOLUTE DIMENSIONS
RELATIVE DIMENSIONS
DESIGN STRATEGY

SURFACE EXTENSION

SURFACE REDUCTION

VOLUME EXTENSION

VOLUME REDUCTION

STRUCTURE

MATERIAL

IMAGE

84 PROJECTS

Variation of modes of use: functions, users, schedules, etc.

Relationship between the ownership and the form of the investment that allows the transformation

Variation of the overall dimensions of the building

Proportional relationship between new spaces and existing spaces

Relationship between the structural adjustments and the existing structure

Relationship between the forms and types of pre-existing materials and those of the new intervention

Relationship between the image of the new and the image of the existing (mimesis / contrast)

25 BAST Bureau Architectures Sans Titre – School refectory and courtyard


PROJECT - Main Infos

PROJECT: 25 BAST Bureau Architectures Sans Titre – School refectory and courtyard

LOCATION: Montbrun Bocage FR 31

YEAR: 2017

ARCHITECT / FIRM: BAST

BUYER: Municipality of Montbrun Bocage

SURFACE: 185 sqm

PRICE: € 230.000

DESCRIPTION:
Creation of a new refectory for the existing school, acting as a physical but not visual fence with the surrounding landscape.

WHAT - Program


BALANCE BETWEEN CONSERVATION AND REPLACEMENT: The new program is in balance with the existing one.

DESCRIPTION:
-

WHO - Financing


TOTAL CONSERVATION / CONTINUITY: The investor is the property owner.

DESCRIPTION:
-

HOW MUCH - Absolute Dimensions

- SURFACE present EXTENSION,

BALANCE BETWEEN CONSERVATION AND REPLACEMENT: The overall dimensions are about twice the pre-existing surface.

- VOLUME present EXTENSION,

BALANCE BETWEEN CONSERVATION AND REPLACEMENT: The overall dimensions are about twice the pre-existing volume.

DESCRIPTION:
-

HOW MUCH - Relative Dimensions


TOTAL CONSERVATION / CONTINUITY: There are no new spaces.

DESCRIPTION:
-

HOW - Design Strategy STRUCTURE


TOTAL CONSERVATION / CONTINUITY: The original supporting structure is fully preserved and there are no new structures.

DESCRIPTION:
Concrete, solid wood panels type CLT, folding aluminium frame, glass glued on steel.

HOW - Design Strategy MATERIAL


TOTAL CONSERVATION / CONTINUITY: The materials chosen for the new intervention are similar to the pre-existing ones.

DESCRIPTION:
Platform and step in sanded concrete, 5 CLT wooden panels with slits, structural CLT roof panels.

HOW - Design Strategy IMAGE


TOTAL CONSERVATION / CONTINUITY: The new intervention is in total mimetic continuity with the existing structures.

DESCRIPTION:
-